کارت های مقابله ای چیست؟
کارت های مقابله ای چیست؟
کارت های مهارت های مقابله ای حمایت از مراجعان برای توسعه طیف وسیعی از مهارت های مقابله ای یک تمرکز رایج در درمان است.
داشتن ابزارهای مقابله ای موثر به مدیریت احساسات دشوار، غلبه بر موقعیت های چالش برانگیز، ایجاد نقاط قوت و تلاش برای رسیدن به اهداف شخصی کمک می کند.
با این حال، یک چالش بزرگ درمان، ترجمه ایدهها و استراتژیهای مفید از جلسات به موقعیتهای دنیای واقعی است. بنابراین برای درمانگران مهم است که طیف وسیعی از ابزارهای درمانی خلاقانه و عملی را برای کمک به آسان شدن تغییر و به حداکثر رساندن مزایای درمان در زندگی روزمره داشته باشند.
کارتهای مهارتهای مقابلهای نمونهای عالی از این موضوع هستند و باید در جعبه ابزار شما بهعنوان یک درمانگر داشته باشید. کارتهای مقابله به طور گسترده در روشهای درمانی مختلف مورد استفاده قرار میگیرند و در کمک به طیف وسیعی از مراجعان در اجرای موفقیتآمیز استراتژیهای مقابله مؤثر بودهاند.
کارت های مهارت های مقابله ای چیست؟
کارتهای مهارتهای مقابلهای ابزارهای درمانی مفیدی هستند که میتوانند با مراجعین در هر سنی مورد استفاده قرار گیرند. این کارتها با نامهای کارتهای شاخص مقابله، کارتهای استراتژی مقابله یا کارتهای ساده مقابله نیز شناخته میشوند. آنها کارتهای کوچک سادهای هستند که بهمنظور تسهیل استفاده از یک استراتژی مقابلهای خاص یا ایدهای از درمان هستند. کارت های مهارت های مقابله ای اغلب همراه با جلسات درمانی استفاده می شود. ابزارهای مقابله ای معمولاً در جلسات درمانی تولید و تکرار می شوند و سپس مراجعان از کارت های مقابله ای برای اجرای این ایده ها در موقعیت های واقعی زندگی استفاده می کنند (رایت، 2006).
8 نمونه از کارت های مقابله ای
1. ابزارهای مدیریت اضطراب
کارت ها برای راهبردهای مقابله ای عملی استفاده می شوند که به تنظیم اضطراب کمک می کنند، به عنوان مثال، تمرینات تنفسی و آرام سازی پیشرونده عضلانی (رایت، 2006). یک کارت مقابله ممکن است شامل فهرستی از استراتژیهای مختلف باشد، یا کارتهای مختلف ممکن است ابزارهای متفاوتی را با مراحل دقیقتر در مورد نحوه انجام استراتژی به تفصیل شرح دهند.
2. آزمایشهای رفتاری
کارتهای مقابله میتوانند یادآوریهای مفیدی برای اهداف رفتاری، از جمله مراحل یک طرح قرار گرفتن در معرض درجهبندی شده باشند (رایت، 2006). به عنوان مثال، برای کسی که نگران درخواست کمک از استاد خود است، یک کارت مقابله ممکن است شامل اعلانهای یادآوری درباره آنچه میخواهند بگویند باشد (بک، 2011).
3. کارتهای فعالسازی رفتاری
ممکن است برای یادآوری فعالیتهای روزانه برنامهریزیشده در درمان، که به بهبود خلقوخوی کمک میکنند، یادآوری کنند (ونزل و همکاران، 2011). یک کارت همچنین ممکن است مشتری را وادار کند تا چرخه های معیوب خلق و خوی ضعیف را به خاطر بیاورد و این فعالیت ها چقدر می توانند مفید باشند.
4. ابزارهای شناختی
کارت ها ممکن است شامل راهبردهای شناختی باشند که در درمان آموخته اید، برای مثال، قالب بندی مجدد شناختی یک موقعیت اضطرب. بک (2011) مثالی از مشتری میزند که از کارت مقابله استفاده میکند تا افکار جایگزین را برای ارزیابی اضطرابآور « من قادر به درخواست شغل نیستم » به خود یادآوری کند.
5. تکنیکهای زمینهسازی
کارتهای مقابله با آسیبهای روحی رایج هستند و به عنوان یادآوری استراتژیهای پایهگذاری توصیه میشوند (پکهام، 2021)، مهارت کارتها همچنین ممکن است شامل گزارههای پایهای باشند، مانند: « من اکنون امن هستم .» در زمینه کار تروما، کارت های مقابله می تواند به ویژه برای مشتریانی که فلاش بک و جدایی را به عنوان ابزاری برای کمک به بازگشت به اینجا و اکنون تجربه می کنند مفید باشد.
6. گزاره های مثبت/مبتنی بر قدرت
رویکرد روانشناسی مثبت در پرورش نقاط قوت را می توان برای کارت های مقابله ای نیز به کار برد، با مراجعه کنندگان از کارت هایی که نقاط قوت شناسایی شده یا جملات تاکیدی مثبت خود را به تفصیل بیان می کنند. اینها می توانند عزت نفس را تقویت کنند و با کاهش اضطراب مرتبط هستند (راهایو و ریزکی، 2020).
7. برنامهریزی ایمنی
کارتهای مقابله اغلب در برنامههای ایمنی برای مشتریانی که در معرض خطر خودکشی یا آسیبرسانی هستند، ادغام میشوند. کارتها میتوانند یادآور علائم هشداردهنده مانند رفتارها یا شناختها باشند و همچنین شامل عبارات مقابلهای مفید برای مقابله با آنها باشند. کارتها همچنین میتوانند جزئیاتی از جمله اعداد بحران را با چه کسی صحبت کنند (هنریک و همکاران، 2003).
8. پیشگیری از عود
در خاتمه درمان ، میتوان از کارتهای مقابله برای تقویت اعتماد به نفس و استقلال مراجع با تفصیل یک برنامه توافق شده برای انجام اقداماتی که در صورت بروز پسرفت یا عود پس از پایان درمان انجام شود، برای مثال، نگاه کردن به یادداشتهای درمانی یا تماس با خانواده استفاده کرد. (بک، 2011).
کاربرد کارت های مقابله ای برای عناصر شناختی CBT چیست؟
1. افکار خودکار منفی
بخش اصلی CBT شناسایی افکار خودکار منفی و ایجاد افکار جایگزین و متعادل تر است. کارتهای مقابله میتوانند شامل افکار خودکار منفی رایج بیمار باشد تا به افزایش خودآگاهی کمک کند و همچنین افکار جایگزین و متعادلتری را یادآوری کند.
این رویکرد چالش برانگیز فکری اغلب در درمان انجام میشود، با کارتهای مقابلهای برای کمک به مراجعهکننده برای “یادگیری بیش از حد” این پاسخهای انطباقی و افزایش احتمال استفاده از آنها در موقعیتهای استرسزا (ونزل و همکاران، 2011).
2. باورهای اصلی
باورهای اصلی نشان دهنده نحوه درک ما از خود، دیگران و جهان است. آنها از طریق تجربیات گذشته توسعه می یابند و اغلب کانون مداخلات فشرده تر CBT هستند. نمونه هایی از باورهای اصلی عبارتند از: «من شکست خوردم» یا «دنیا خطرناک است».
کارت های مقابله ای را می توان برای به چالش کشیدن باورهای منفی و تقویت باورهای سازگارانه جدید مورد بحث در درمان استفاده کرد. به عنوان مثال، کارت ممکن است شامل باور اصلی قدیمی در بالا باشد، به دنبال آن باور تطبیقی جدید، همراه با فهرستی از شواهد برای باور جدید (ونزل و همکاران، 2011).
3. حل مسئله
کارتهای مقابله همچنین میتوانند همراه با حل مسئله در درمان استفاده شوند (ونزل و همکاران، 2011).
این ممکن است فرآیند حل مشکل را به بیماران یادآوری کند یا مراحل توافق شده را در مورد نحوه مدیریت یک مشکل خاص فهرست کند، به عنوان مثال، درخواست کمک از کسی. یک کارت همچنین ممکن است مزایا و معایب راه های ممکن برای مدیریت مشکلات خاص را در بر داشته باشد.
5 الگو برای کمک به بزرگسالان و کودکان چیست؟
این پنج کاربرگ همه با دقت ساخته شده تا به بزرگسالان و کودکان کمک کنند تا راه های عملی برای مقابله با اضطراب پیدا کنند و بر نقاط قوت خود تمرکز کنند.
1. کارت های استراتژی اضطراب
این کاربرگ طیف وسیعی از کارت های مقابله ای را ارائه می دهد که می توانند برای استفاده در درمان چاپ و برش داده شوند. همه کارتها با این جمله شروع میشوند: « وقتی احساس اضطراب میکنم، میتوانم تلاش کنم …»
در صفحه اول، کارت ها از قبل شامل استراتژی هایی از جمله تنفس کنترل شده، آرامش عضلانی و حواس پرتی هستند. صفحه دوم الگویی از کارت های خالی است که افراد می توانند استراتژی های انتخابی خود را پر کنند یا تصاویر اضافه کنند.
2. کارت افکار خودکار منفی
این کاربرگ می تواند به چالش های فکری به عنوان بخشی از CBT برای هدف قرار دادن تفکر منفی «منتقد درونی» و ایجاد افکار متعادل یا مثبت کمک کند. برگه شامل مربع هایی است که باید برش داده شوند. در هر مربع، مشتری یک فکر منفی را به تصویر می کشد. پس از به هم زدن بسته و انتخاب کارت، بیمار به طور کامل فکر منفی را به چالش می کشد.
3. کارت اعتقادات اصلی
این شامل یک کارت نمونه و یک کارت الگوی خالی است که بیماران می توانند از آن استفاده کنند. استفاده از یک کارت برای هر باور اصلی مفید است. در یک طرف، شما باور اصلی منفی را می نویسید که باید تغییر کند، مانند “من شکست خوردم”. تحت این، شما باور اصلی جدیدی را که میخواهید معرفی کنید، بنویسید، مانند «من موفق هستم».
در طرف دیگر کارت، «دلایل برای…» را بیان میکند، جایی که شما دوباره باور جدید را مینویسید و سپس نقاط گلوله شواهد یا دلایل درستی این باور جدید را اضافه میکنید.
4. کارت های قوت (بزرگسالان)
این کاربرگ قابل چاپ شامل کارت هایی است که نشان دهنده نقاط قوت شخصی مختلف است. کارت های نقاط قوت کاربردهای مختلفی دارند، از جمله به عنوان کارت مهارت های مقابله ای، که در آن می توانند به بیماران در مقابله با افکار منفی و پریشانی کمک کنند.
برای بیمار مفید است که وقت داشته باشد تا به کارت های نقاط قوت نگاه کند و کارت هایی را که بیشتر با آنها شناسایی می کند انتخاب کند. سپس اینها می توانند به عنوان تاکیدات مثبت و چالش های مثبت مبتنی بر نقاط قوت برای تفکر منفی در مورد توانایی های شخصی خود عمل کنند.
5. کارت های قدرت (کودکان)
اینها نسخههای مناسب برای کودکان از کارتهای نقاط قوت بالا هستند.
کارتهای مقابله ابزاری عالی برای تسهیل کاربرد آنچه در درمان مورد بحث قرار گرفت در زندگی روزمره یک فرد است. کارتها اغلب در CBT استفاده میشوند و شواهد گستردهای وجود دارد که از استفاده از آنها برای ارائههای مختلف و در تنظیمات مختلف پشتیبانی میکند.
دیدگاهتان را بنویسید